Marka Patent Avukatı

Eltutan Patent;

1998 yılında kurulmuş olup uzmanlık konusu olarak “Marka, Patent, Tasarım Tescili ve Hukuku” alanlarında hizmet vermektedir.

Eltutan Patent, TPE nezdinde 10.000’in üstünde tescil işlemi gerçekleştirerek iyi bir tecrübeye sahip olmuştur.

 

Avukat Murat Eltutan;

1996 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini bitirmiş ve staj sonrası İstanbul Barosu’na kayıt olarak Avukat olarak çalışmaya başlamıştır.

Akabinde 1998 yılında TPE’nin Marka ve Patent Vekili sınavını kazanıp Türkiye’nin ilk marka ve patent vekillerinden olmuştur.

Mahkemelerde ve İdari makamlarda bilirkişi olarak görev almaktadır.

Türkiye’nin önde gelen Üniversiteleri, KOBİ’leri (SMEs) ve Kamu Kurumlarına Marka, Patent, Telif Danışmanlığı ve Avukatlığı hizmeti sunmaktadır.

murat_eltutan_patent

 

-  Marka, Patent Hizmeti Verdiğiniz Müşteri Sayınız ve Müşteri Niteliğiniz Nedir?

TPE nezdinde takibini gerçekleştirdiğimiz On Bin’in üzerinde dosyamız bulunmaktadır, bu dosyalar yaklaşık Üç Bin müşteriye aittir.

Müşterilerimiz genellikle teknolojiye, gelişmeye meraklı ve atılım heycanı duyan KOBİ işetmelerinden oluşmaktadır.  Ayrıca ciddi miktarda Belediye hatta  Bakanlık düzeyinde hizmet verdiğimiz Kamu Kurumları da bulunmaktadır.  

 

- Müşteri Memnuniyetiniz Ne Düzeydedir?

Biz müşterimize karşı “açık, net ve dürüst” yaklaşım içindeyiz!

Marka ve Patentler hakkında olası tüm riskleri, bilgi birikimimiz ve tecrübemizle bildiriyoruz.

Sırf para kazanmak için olmayacak bir marka ve patent işlemini almamaktayız. Ayrıca kapasitemiz üzerinde iş almaktan kaçınmaktayız, Butik Hizmet anlayışıyla çalışmaktayız.

Bizimle çalışanları “Kazanç Elde Edilecek Müşteri Olarak Değil, Hakları Korunacak Müvekkil Olarak Görüyoruz!” Dolayısıyla olumlu dönüşler almaktayız.

10 yıldan fazla süredir bizimle çalışan müvekkillerimizin sayısı dikkate alındığında “memnuniyet ve sadaket” oluşturduğumuz kanaatindeyiz.

 

- Marka ve Patent Tescili ve Hukuku Alanında Uzmanlık Gerekli midir?

Uzman kişi belli bir alanda bilgi, tecrübe ve teknik olarak kendini geliştirendir!

Bir alanda en iyi sonucu alabilmek için uzmanlaşma elbette büyük önem taşımaktadır.

Esasen Marka, Patent, Tasarım Hukuku alanında uzmanlık sağlamak için TPE’nin yanı sıra Fikri ve Sınai Haklar Hukuk ve Ceza Mahkemeleri kurulmuştur.

Ayrıca düzenli olarak seminerler, eğitimler, kurslar düzenlenmektedir. Bu sayede Marka ve Patent Hukuku alanında yetkin ve etkin uzmanlar yetişmektedir.

Her alanda olduğu gibi Marka ve Patent Alanında da uzmanlık şarttır!

Firma olarak biz,UZMANlığın da yeterli olmadığı, USTAlık aranması gerektiği inancındayız” ve bu mesleki bakış açımız doğrultusunda Eltutan Hukuk & Usta Patent markalarıyla faaliyet göstermekteyiz!

 

-  Marka ve Patent Tescili ve Hukuku Alanında Uzmanlık Nasıl Kazanılır?

Öncelikle, mesleğini severek ve hakkını vererek yapmalısınız!

Mesleğinizle ilgili gelişmeleri takip etmenin yanı sıra aktif olarak katkı sunmalısınız.

Belli bir alanda uzmanlaşan kişilere/firmalara baktığınızda, faaliyetlerini ilgi duydukları alanda yoğunlaştırdıklarını diğer alanlarla ilgilenmediklerini görürsünüz.

Esasen hukuk alanında da uzmanlaşmak için hukukun bir veya birkaç alanında yoğunlaşmak, diğer alanlardan mümkün mertebe uzak durmak, kanımca faydalı olur.

Çünkü hukukun tüm alanlarında faaliyet göstermek teknik ve yasal olarak mümkün olsada tüm alanlarda uzmanlık elde etmenin mümkün olmadığı deneyimindeyim.

 

- Türkiye’de Hukuk ve Avukatlıkta Uzmanlaşma Sağlandı mı?   

Uzman Hukukçu  ve Uzman Avukatlık çok yakın kavramlar olsa da aralarında ciddi farklar var;

Hukukçu denildiğinde, hukukla ilgilenen Avukat, Hakim, Savcı, Danışman, Marka ve Patent Vekili, Maliyeci, Öğretim Üyesi, Gayrımenkul Danışmanı..vb birçok meslek mensubu anlaşılmalıdır. Haliyle hukukçular içinde uzmanlaşma önemli ölçüde sağlanmıştır.

Öğretim elemanları zaten ilgilendikleri alanlar itibariyle Gayrımenkul Hukuku, Ceza Hukuku, Anayasa Hukuku, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Aile Hukuku, Avrupa Hukuku,..vb birçok alana ayrılmış olup Dr., Doç., Prof. Unvanlarıyla uzmanlıklarını tescillemektedirler.

Hakim ve Savcılar içinde ihtisas mahkemeleri ve savcılıkları kurulmuş olup sıkı bir iç eğitimden geçmektedirler.

Diğer hukukçular için uzmanlaşma, mesleki bilgi birikimi, çaba ve yatkınlıkla zaman içinde kazanılmaktadır.

 

Avukalık denildiğinde; Avukat kavramı Hukukçu kavramı içinde yer almakla birlikte daha dar bir tanım olup sadece bir mesleği ifade etmektedir!

Avukatlıkta uzmanlık denildiğide, kanımca bazı sıkıntılar bulunmaktadır.  Bunun en büyük nedenlerinden birisi ülkemizde ki Avukatlık Kanunundan ve eğitiminden kaynaklanmaktadır.

Hukuk fakültesini bitiren herkes kolaylıkla Avukat olabilmektedir!

Davalara bakmakta, meslek içi eğitim ve deneyim şartı aranılmamaktadır. Henüz yeni ruhsatını alıp mesleğine başlayan bir Avukat her davayı üstlenebilmekte ve takip edebilmektedir.

Örneğin; Avukat olarak baktığım ilk dava, Beyoğlu  Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir davaydı, söz konu dava için çok çaba ve çalışma yapsamda ciddi eksiklik ve hatalar yaptığımı yıllar sonra mesleki bilgi ve tecrübemin artmasıyla farkedebildim.

Oysa gelişmiş ülkelerin çoğunda Avukatlık için ciddi eğitim ve sınavlar bulunmakta ayrıca Avukatların bakacağı davalar meslekte geçirdiği yıllara göre kademelenmektedir.

Yeni mesleğe başlayan bir Avukat, Sulh Hukuk ve Ceza davalarına bakmakta, aradan 5/6 yıl geçtikten sonra Asliye Hukuk ve Ceza davalarına bakabilmekte, nihayet 10/15 yıl sonra Ağır Ceza ve Ticaret Davalarına bakabilmektedir.

Haliyle bu bakış açısı ve mantık neticesinde Avukatlar; Boşanma Avukatı, Ticaret Hukuku Avukatı, Ağır Ceza Avukatı, Tazminat Hukuku Avukatı, Marka ve Patent Hukuku Avukatı olarak ayrılmakta ve uzmanlaşmaktadırlar. Kendilerini de bu şekilde tanımlama noktasında sıkıntı yaşamamaktadırlar.

Oysa bizim ülkemizde bu tür bir düzenleme olmadığı gibi bir Avukatın kendisini “Ceza Avukatı, Marka Avukatı, Boşanma Avukatı, Patent Avukatı..vb” diyerek tanımlamasında dahi sıkıntılar doğabilmektedir. 

Son 10 yıldır Hukuk Fakültlerinin çoğalması ve Avukat sayısının artmasına bağlı olarak ciddi biçimde gelecek ve geçim kaygısı yaşayan Avukatlar maalesef uzmanlaşma noktasında Gelişmiş ve Modern Ülkelerde ki meslektaşlarının çok gerisine düşmüşlerdir.

 

- Marka ve Patent Davalarında, Uzmanlığın Etkisi Nedir?

Marka, Patent, Tasarım ve Telif hukuku gelişmiş hukuk sistemlerinde olduğu gibi ülkemizde de ihtisas gerektiren bir alan olarak kabul edilmiş olup Fikri Haklar Mahkemelerinde görülmektedirler.

Henüz her ilde, Fikri Haklar Hukuk Mahkemeleri olmasa da büyük şehirlerde Mahkeme ve Hakimler açısından uzmanlaşma nispeten sağlanmıştır.

İdare olarak, TPE ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü kurumları oluşturularakta uzmanlaşma sağlanmıştır.

TPE nezdinde işlem yapmak üzere Marka ve Patent Vekilliği oluşturularak uzmanlaşmaya imkan tanınmıştır.

Avukatlık alanında uzmanlaşma ancak mesleki bilgi birikimi, tecrübe ve ilgiyle oluşmaktadır.

Mahkeme ve İdarenin uzmanlaştığı bir alanda elbette teknik destek alınacak Hukukçular ile davayı yürütecek Avukatların da uzmanlaşması büyük önem taşımaktadır.

Netice itibariyle Mahkemeler, iddia, savunma ve taleple bağlıdırlar!

Davanızda iddia, talep ve savunmada yapılacak bir eksiklik ve hatayı Hakim Resen tamamlayamaz.

 

Özellikle, Tasarım ve Patent / Faydalı Model Konulu Davalarda Avukatların Yaşadığı En Büyük Sorun; Patent belgesinde ifade edilen ürün ile dava konusu ürünün benzer ve/veya farklı yönlerini mahkemeye ve teknik bilirkişilere doğru bir şekilde ifade edememektir.

Aktif olarak patent tesciliyle uğraşmayan Avukatlar, her ne kadar patent hukukunda bilgi sahibi olsalarda bu hususta eksik kalmaktadırlar. 

Marka, Patent, Tasarım davalarında, tescil sürecini ve TPE uygulamalarının bilinmesi olumlu sonuç almak için şarttır.

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 29 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 22:06 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 3913

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."