Marka Yayına itiraz dilekçesi

Marka yayına itiraz dilekçesi

 

Benzer markaların farklı firmalar adına tescilli olması durumuna sıklıkla rastlanılmaktadır.

 

Benzer markaların aynı anda farklı firmalar adına tescil edilmesinin birçok nedeni vardır. Bunların en başında “Gerçek Hak Sahibinin, Markasını Taklitlere Karşı Korumaması” gelmektedir. 

Ayrıca Marka Tescil Kriterlerinin, Türk Patent Uzmanlarınca farklı yorumlanmasına da sıklıkla rastlanılmaktadır.

 

Benzer markaların aynı anda farklı firmalarca kullanılır olması; tüketiciler açısından karıştırmaya sebebiyet vereceği gibi markanın değerini de düşürür.

 

Tescil için başvurulan marka, Türk Patent Uzmanlarınca “Marka Tescil Kriterleri” kapsamında incelenir ve müsait görülenler Marka Bülteninde ilan edilir.

 

Benzer markanın tescilini engellemek için marka bülteninin takibi ve süresi içinde itiraz yapılması gerekir. Tescil edilen benzer markalara da en geç 5 yıl içinde hükümsüzlük davası açılması gerekir.

 

Marka bülteni aşamasında (2 ay) itiraz edilmeyen markalar tescil edilir.

 

Taklit markanın tescilini engellemenin ilk adımı yayın aşamasında itiraz yapmaktır!

 

Marka itiraz ve savunmalarını Türk Patent inceleyerek karar verir. Verilen nihai karara karşı İptal Davası açma hakkı da bulunmaktadır.

 

Türk Patent nezdinde verilecek itiraz veya savunma dilekçeleri “tarafları hukuken bağlar”; dilekçelerde yapılacak en ufak bir eksiklik ve hata hak kaybına sebebiyet vereceği gibi ileride açılması muhtemel hukuk ve ceza davalarında da sıkıntı yaratır.

 

Marka Hukukuna genel bilgilerle yaklaşılamaz, özel bilgiler gerekmektedir. Ayrıca tescil sürecinin de bilinmesi şarttır! Tescil şartları ve hukukunun bilinmemesi hata yapılmasına sebebiyet verir.

 

İnternette paylaşılan dilekçe örnekleri ve işin ehli olmayanlarca hazırlanan dilekçeler ciddi hatalar barındırmaktadırlar.  

İnternette paylaşılan dilekçelerin önemli bir kısmı kasıtlı ve kötüniyetle yapılan paylaşımlardır.

 

Marka olmak için markayı korumak şarttır! Marka koruması için de işin ehli uzmanlardan teknik ve hukuki destek alınması gerekir…

 

Eltutan Hukuk & Usta Patent 1998 yılından bu yana marka tescil ve hukuku alanında hizmet vermektedir… (212) 272 2800 – (541) 272 2800


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 29 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 21:34 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 3906

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."