Patent Tescilden 2023 Hikayesi

ABD Savunma bakanı, Çinlilerin her yıl denize 25 savaş gemisi indirirken kendilerinin ancak 5 gemi indirdiğini öğrenince;

Bakanlığında çalışan İstatistikçiler ve Askeri Kurmaylara “Bu hızla Çinliler kaç yıl içinde bizim donanma gücümüze eşit olurlar?” diye sorar.

Aynı Gün içinde İstatistikçiler tek bir sayfadan ibaret raporlarını oluşturup Bakana teslim ederler Raporda; “Endişeye gerek yok bu hızla ancak 30 yıl sonra donanma gücü eşit olur” denilmektedir.

Aradan aylar geçer ve Askeri Kurmaylar Raporlarını Bakana teslim ederler Raporda; “Çabuk önlem almalıyız! Durum çok vahim! Çin donanması bizim gücümüze 150 Yıl sonra denk olacak” denilmektedir.

Raporlar arasında ki bakış açısı ve tarih aralığı Bakanın kafasını karıştırır ve her iki kurum yetkilisini de toplantıya çağırır.

İstatistikçiler matematik formülleriyle, sayılarla raporlarında buldukları 30 yılı Bakana gösterirler, Matematik olarak her şey doğrudur!   

Sıra Askeri Kurmayların açıklamasına  gelir; Mesele sadece Savaş gemisi yapmak değil o savaş gemilerini yönetecek personel, general, asker, alt yapı, liman, ikmal noktaları, nitelikli bilgili insan..vb oluşturmak ancak 150 yıl sürer ama devletlerin tarihinde 150 yıl bir nefeslik süredir.

Bu hikaye başarının tesadüf olmadığını, süper güç olmak için yüzyıllar süren istikrar ve kararlılık gerektiğini anlatması bakımından çok beğenmekteyim. Türkiye 2023 yılında maalesef Dünya Lideri olamaz ama istikrar ve kararlılıkla büyürse 2123 yılında bu başarıyı yakalayabilir.. 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 26 Nisan 2024 Cuma Saat: 00:31 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 17251

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."