Taklit Marka

Taklit Markalı Ürünler

 Türkiye Avrupa ve Ortadoğu arasında bir köprü konumunda olması ve aynı zamanda etnik kökeni nedeniyle Kafkasya ile orta asya ülkeleri için ekonomik merkez üstür.

Türkiye Ticari Pazar büyüklüğü ve ekonomisiyle Dünya’nın ilk 15 ülkesi içinde yer almaktadır.

Türkiye’nin nüfusu yaklaşık 75 milyon olup yılda 40 milyon turist ağırlamaktadır.

Türkiye’de kişi başı düşen milli gelir 10 bin dolayın üstündedir.

Türk ekonomisi başta tekstil, gıda ve otomotiv sektörlerinde ciddi yatırımlara sahiptir.

Tüm bu ekonomik veriler dikkate alındığında Türkiye büyük bir pazardır Dolayısıyla bu kadar büyük bir pazarda taklit markaların olması da kaçınılmaz olmaktadır.

Türkiye’nin coğrafi ve ekonomik koşulları dikkate alındığında  piyasaya sürülecek taklit marka ürünlerin tüm Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerine yayılması kaçınılmazdır.

Markaların itibarını korumak için öncelikle  taklit markalarla mücadele etmek büyük önem taşımaktadır.

Türk Hukukunda Taklit Marka Düzenlemeleri;

Taklit markalara karşı hukuki ve cezai yaptırımlar Türk Ticaret Kanunu (TTK) Haksız Rekabet bölümünde ve 556 Sayılı Marka Kanununda düzenlenmektedir.

Türk Hukuku, düzenlemeleri bakımından Ticari amaçla Taklit Marka bulundurmak Hapis cezasını yaptırımı vardır ayrıca maddi ve manevi tazminat gerektirir.

Türkiye, taklit markalarla mücadele etmek için çağdaş kanunlar yapmış, uluslar arası sözleşmeleri imzalamış hatta marka, patent, tasarım ve fikri haklar konusunda özel mahkemeler ve polis birimleri kurmuştur.

Fakat Marka hukukunda Taklit Markalarla mücadele etmek daha çok marka sahibinin üzerine bırakılmıştır.

Maalesef taklit markalar bir sektör haline gelmiştir. Taklit marka yapan kişi/firmalar son derece profesyonel suç örgütlenmeleri şeklindedir dolayısıyla  Hukuk ve Türk Patent Enstitüsü mevzuatlarında ki boşlukları iyi bilmektedirler.

Bu nedenle markası taklit edilen firmalar hukukunun taklit markalar için öngördüğü hukuki ve cezai yaptırımlardan faydalanmak için Marka Patent Hukuku Konusunda Deneyimli Hukuk bürolarından destek almalarında fayda vardır.

Eltutan Patent & Hukuk, 1996 yılından bu yana edindiği pratik ve teorik bilgi birikimiyle marka, patent, tasarım tescili ve hukuku alanında faaliyet göstermektedir.


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 30 Nisan 2024 Salı Saat: 01:10 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 4503

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."