Yerli Markalar Korunmalı

Red Bull firmasının, Big Bull firması aleyhine 2012 yılında İstanbul 1 Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde açtığı dava 25/11/2014 tarihinde sonuçlandı!

Big Bull markasının Hukuk Danışmanlığı ve Avukatlığını üstlenen Av. Murat Eltutan;

Kararın müvekkili BiG BULL markasının lehine sonuçlanmasının hukuka, mantığa ve vicdana uygun olduğunu, söz konu markaların işitsel, görsel ve anlam bakımından benzerlik arz etmediğini.

Red Bull markasının piyasada içinde Red ve Bull ibaresi geçen her yerli markaya dava açmasının hukuksal hak kullanımını aştığını adeta haksız rekabet ve hakkın kötüye kullanımı olduğunu, verilen bu kararın benzer davalara karşı karşıya kalan yerli markalar açısından emsal nitelikte değerlendirileceğini”              beyan etti.

 

 

Patent Tescil Yorum:

Yabancı markaların, Türk markalarına karşı takındığı tutum adeta sömürge ve kapitülasyon ruhu taşımaktadır.

Yabancı markaların taklit marka iddiasıyla Türk Markalarına karşı açtıkları davalar incelendiğinde  çoğunda “marka benzerlik iddialarının zorlama ve haksız olduğu” görülmektedir.

İşin üzücü yanı, yabancı markaların bu baskılarına karşı Türk Markaları yeterince Hukuksal direnç gösterememekte haklarını aramamaktadırlar.

Ayrıca milli ve hukuki bağımsızlık bilincine sahip olmayan  Bazı Bilirkişi ve Resmi Makamlar Yabancı Markaların bu Taşkın Hukuki saldırılarına karşı Hukuka, Mantığa ve Vicdana aykırı davranışlar sergilemektedirler.

Yerli markalarımızı daha Ülkemizde yabancı markalara karşı ezdirirsek Dünya çapında güçlü marka yaratmamız imkansız olur.

Eltutan Hukuk & Patent Bürosu, 1997 yılından bu yana edindiği bilgi birikimi ve deneyimle Milli ve Vicdani bilinçle Yerli Markaların haklı davasında profesyonel destek sunmaktadır.

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 29 Mart 2024 Cuma Saat: 12:14 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 25319

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."