Akıllı Saatler Savaşı

 

Sıradaki Savaş: Akıllı Saatler

Teknoloji devlerinin rekabet hatta tabir-i caizse savaş alanlarına yeni bir ürün dahil oluyor: Akıllı saatler. 2013’ün teknoloji trendlerine baktığımızda “giyilebilir akıllı ürünler”in ilk sıralarda olduğunu görüyoruz. Teknoloji devleri sokakta yürürken her an üzerimizde bulunacak, spor yaparken vücut değerlerimizi ölçecek ve daha pek çok fonksiyon gösterecek giyilebilir ürünler geliştirmenin peşinde. Bu alanda üretime başlayan ya da hızla planlama çalışmaları yürüten şirketlerin sayısı hızla artıyor.

Google’ın geçtiğimiz yıl bu köşede de kendisine sıklıkla yer bulan Google Glass gözlükleri sonrasında, Apple 2013’e akıllı ayakkabı ve akıllı saat projeleriyle girdiğini duyurmuştu. Akıllı saat projesi diğer teknoloji şirketlerini de heyecanlandırmış görünüyor. Apple’ın ardından Google, Samsung ve LG’nin de akıllı saat üretmeyi planladıkları teknoloji kulislerinde konuşuluyor. Bu yönde haberler ciddi yayın kuruluşlarında da kendisine yer buluyor.

Google’ın Android tabanlı bir akıllı saat üzerinde çalıştığı duyulsa da resmi olarak bu gelişmeye yönelik bir açıklama gelmiyor. Öte yandan Samsung yetkilileri akıllı saat üretmek istediklerini açıkladı. Görünen o ki Samsung, Apple’ı akıllı saat alanında da rahat bırakmayacak.

Samsung’u da bir başka Güney Koreli şirket LG yakından takip ediyor ve küresel olmasa da yerel rekabetten pay kapmayı hedefliyor. LG’nin hedefi ise Google Glass’ın akıllı saat versiyonunu üretmek. Son olarak hatırlatalım, LG bu alanda “yeni bir hevesli” değil. İlk akıllı saat girişimini 2009’da LG-GD910 ile yapan şirket söz konusu cihazı Mobil Dünya Kongresi 2009’da kamuoyuyla paylaşmıştı. 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 21:45 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 10908

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."