Bilgisayarlar Biyolojik Olabilir mi ?

 

Bu soruyu ABD’nin Stanford Üniversitesi’nde biyo-mühendislik alanında çalışan Jerome Bonnet ve ekibine sorarsanız, alacağınız cevap evet olacak. Çünkü bugünlerde heyecanla çalışan Stanford Üniversitesi araştırmacıları elektronların akışını sağlayan transistörler yerine, DNA ve RNA’yı yani genetik bilgileri taşıyan nükleik asitler kullanarak biyolojik bilgisayar yapmaya hazırlanıyor.

Araştırmacılar bu çalışmayı, biyo-teknolojinin bilimde daha fazla yer alması için önemli bir basamak olarak görüyor ve böylece hücrelerin yönlendirilmesinin kolaylaşacağını düşünüyor. Bu bir devrimin habercisi olabilir.

Özetle söylersek, bu teknolojinin hücre hareketlerini yakından gözlemleme fırsatı sunması ve tedavi amaçlı kullanılması bekleniyor. Peki, başarılı olursa biyolojik bilgisayarların görüntüsü neye benzeyecek?

Bugün bilgisayar denince aklımıza gelecek örneklerin hiçbirine benzemeyecekleri kesin. Öncelikle monitör, klavye, fare gibi donanımları hiç aklınıza getirmeyin. Silikona dayalı olmayacakları da aşikar.

Uzmanlara bakılırsa biyolojik bilgisayar dendiğinde yan yana dizilmiş küçük sıvı kutucuklarını hayal etmek gerekiyor.  Kaynak ITO Gazetesi 5 nisan 13


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 20:37 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 10737

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."