Coğrafi İşaret Kaman Cevizin de Sahtelik

Bu cevize ne polis ne zabıta fayda etti

Kırşehir'in Kaman ilçesinde ithal cevizlerin Kaman cevizi gibi satılmasını polis ve zabıtayla önleyemeyen esnaf çareyi belediye binasına garip bir pankart asmakta buldu.

Kırşehir’in Kaman ilçesi cevizleriyle meşhur. Her yıl ceviz festivali düzenleyen kent ürününü tüm Türkiye’ye tanıtma telaşında. Fakat Kaman cevizi olarak piyasaya bazı sahte ürünler de sokuluyor.

Örneğin, Şili, Amerika ve Moldova’dan gelen cevizler üzerlerine Kaman Cevizi yazılarak satılıyor.

Esnaf ise buna bir önlem alma derdinde… Çözümü de Kaman Belediye’sinin üzerine bir pankart asmakta buldular.

Pankartta ‘İlçemizde satılan cevizler Kaman cevizi değildir’ yazıyor. Yani yazıya göre Kırşehir’in Kaman ilçesinin en meşhur ürünü olan Kaman cevizi Kaman’da yok...

ÇÖZÜMÜ BÖYLE BULDUK

Belediye’nin hemen karşısındaki dükkanlarda ise Kaman cevizi satılıyor.

Bu sahne ortaya ironik bir durum çıkardı. Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Kaman Ceviz Kooperatifi Başkanı Arif Göçmen, “Polis ve zabıta ile sahte Kaman cevizinin satılmasını önleyemedik. Biz de böyle bir çözüm düşündük” diyor.

Piyasadaki Kaman cevizlerinin yüzde 90’ının ithal olduğunu söyleyen Göçmen, “ İthal cevizlerin kilosu 25 liraya satılıyor. Yerli olanlar ise 30 liraya. Gelen cevizler aynı yılın cevizi değil” diyor.

Coğrafi İşaret Patent Tescil Ofisi Avukat Yorumu:

Yetkililerin buldukları pankartla ve basın bildirileriyle yapılan uyarı nispeten fayda eder ama uzun vadede kesin çözüm getirmez zira söz konu pankart çok uzun vadede kalamaz ve basında çıkan bu haberler bir müddet sonra unutulur.

Hukuken yapılması gereken çözüm son derece basit KAMAN CEVİZİNE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALMAK, KAMAN CEVİZİNİN ÖZELLİKLERİNİ NET OLARAK TESPİT ETMEK Kendilerine hukuksal bakımdan çok büyük bir avantaj sağlar.

Fakat Coğrafi İşaret tescili tek başına taklitlerle, hukuksuzluklarla mücadele konusunda yeterli değildir. Coğrafi İşaret tescilinin sağladığı hukuksal korumayı sonuna kadar kullanma kararlığında olan bir kurumun ve marka, patent, coğrafi işaret ile haksız rekabet hukukundan anlayan tecrübeli bir hukuk bürosu gerekir.

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 25 Nisan 2024 Perşembe Saat: 23:13 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 17086

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."