Eltutan Patent Bilimin Işığı Köy Okullarında Parladı

Eltutan Patent Bürosu,

1997 yılında Avukat Murat Eltutan ve çalışma arkadaşları tarafından  istanbul'da  kurulmuştur.

Yerli ve yabancı müvekkillere,  ağırlıklı olarak fikri mülkiyet hukuku ve tescil işlemleri alanlarında hizmet  vermektedir.

Büromuz, Öncelikle Koruyucu Danışmanlık Hizmeti Sağlamaktadır, İhtilaf ve Sorunları Daha Doğmadan Tespit Ederek Önlemeyi Amaçlamaktadır.

Hedefimiz;  Mesleki ve İnsani İlgimiz, Bilgimiz, Deneyimimiz, Sevgimiz, Adalet Bilincimizle, En Yaratıcı, En Etkin ve En Kaliteli Patent Danışmanlığı Kurumlarından Biri Olmaktır.

(212) 272 2800

 

 

 

Bilimin Işığı Köy Okullarında

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun beşinci Fark Yaratan’ı ‘Bilimin Işığı Sarsın Okulları’ projesi ile Fen Bilimleri öğretmeni Şenol Yıldız oldu.

Türkiye’de buluş ve patent sayılarının düşük olmasının en önemli nedenlerinden birisi öğrencilerin bilime olan ilgisinin az olması. Fen Bilimleri öğretmeni olan Şenol Yıldız buradan yola çıkarak tayin olduğu her okulda bilim projeleri geliştirmeye başlıyor ve öğrencilere bilimi sevdirmenin eğlenceli yollarını buluyor.  

Şenol Yıldız, ‘Bilime Dokunuyorum, Eğleniyorum, Öğreniyorum’, ‘Okulum Bilim Merkezi Oluyor’ gibi projelerden sonra şu anda devam eden ‘Bilimin Işığı Sarsın Okulları’ projesi ile köy köy okulları dolaşıyor. Şimdiye kadar 6 farklı köy okulunda yapılan projelerde 1.500’ün üzerinde öğrenciye ulaşılmış durumda. Şenol Yıldız, projelerin içine sadece öğretmenleri değil, deneyleri iyi şekilde uygulayabilen öğrencileri de katıyor. Böylece hem öğrencilerin medeni cesaretleri artıyor, hem de bilime daha fazla ilgi duymaya başlıyorlar. Buna ek olarak, deneylere katılan öğrenciler köy okullarındaki öğrenci arkadaşlarıyla kaynaşma imkanı buluyorlar.

Şenol Yıldız öğrencilerin bilime olan ilgilerinin düşük olması gerçeğini değiştirmenin hayaliyle farklı projeler geliştirdi. Öğrencilerin bilimi sevmelerine yardımcı oldu. Geniş imkanlara sahip okullarla dar gelirli okulları aynı proje altında buluşturdu. Bunu yaparken arkadaşlık duygusunun gelişmesine ön ayak olarak öğrencilerin paylaşım kültürünü öğrenmesini sağladı. Hem kendi görev yaptığı okullarda, hem de ziyaret edilen köy okullarında okuyan öğrencilerin hayatlarında kocaman bir fark yarattı...

Eltutan Patent Yorum: Sabancı vakfının çalışmaları çok güzel umarım diğer kurum ve şirketlere örnek olur. Her şey sevmek ve ilgi duymakla başlar!

 

 

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 25 Nisan 2024 Perşembe Saat: 14:17 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 16821

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."