Eltutan Patent Fatoş Oyuncak Davayı Kazandı

Eltutan Patent Bürosu,

1997 yılında Avukat Murat Eltutan ve çalışma arkadaşları tarafından  istanbul'da  kurulmuştur.

Yerli ve yabancı müvekkillere,  ağırlıklı olarak fikri mülkiyet hukuku ve tescil işlemleri alanlarında hizmet  vermektedir.

Büromuz, Öncelikle Koruyucu Danışmanlık Hizmeti Sağlamaktadır, İhtilaf ve Sorunları Daha Doğmadan Tespit Ederek Önlemeyi Amaçlamaktadır.

Hedefimiz;  Mesleki ve İnsani İlgimiz, Bilgimiz, Deneyimimiz, Sevgimiz, Adalet Bilincimizle, En Yaratıcı, En Etkin ve En Kaliteli Patent Danışmanlığı Kurumlarından Biri Olmaktır.

(212) 272 2800

 

 

 

Fatoş Oyuncak, Turkcell’e açtığı ‘Cello’ davasını kazandı

Turkcell, oyuncak bebek Cello ve ailesinin tasarım hakları ile ilgili açılan davada 100 bin TL manevi tazminata mahkûm edildi. Mahkeme, Cello oyuncak bebeklerinin tasarımcısının Fatoş Oyuncak’ın kurucusu Fatma İnhan’a ait olduğuna karar verdi. Turkcell, kararla ilgili olarak temyiz başvurusunda bulunacak.

TURKCELL ile 1990’lı yılların ünlü oyuncak markası Fatoş Oyuncak’ın kurucusu Fatma İnhan, ‘Sinyal Bebek’ olarak da anılan Cello oyuncak bebekleri nedeni ile karşı karşıya geldi. 10 yıl süren dava sonucunda mahkeme, Turkcell’i oyuncak bebek Cello ve ailesinin tasarım hakları için Fatma İnhan’a 100 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

İstanbul 2. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nde 10 yıl önce açılan davanın gerekçeli kararı geçtiğimiz 15 Aralık’ta yazıldı. Kararda, tarafların iddiaları ve hazırlanan 3 ayrı bilirkişi raporuna atıfta bulunuldu. Fatma İnhan, Avukatı Sadık Durak aracılığı ile açtığı davada, 5 ayrı karakterden oluşan Cello oyuncak bebeklerin tasarım sahibinin kendisi olduğunu öne sürdü. İnhan, Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE), söz konusu ürünlerin Turgay Adıyaman adına tescil edildiğine işaret etti. İnhan, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ ve Turgay Adıyaman’a karşı 22 Aralık 2004’te açtığı davada, hak ihlalinin durdurulması yanı sıra 1 milyon TL manevi, 50 bin TL de maddi tazminat talep etti.

Eltutan Patent Yorum: Yerli markaların yabancı markalar karşısında korunması çok güzel. Türk markaları ülkemizde yeterince korunmazsa uluslararası piyasada güçlenemez.

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 16:24 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 10666

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."