Fiat Doblo Amerika Yolcusu, Sabancıdan Mükemmel Yatırım

Tofaş’tan tarihi adım!

​Tofaş, Doblò modelinin ABD ve Kanada'ya ihracatına başladı.

Türk otomotiv sanayisinde önemli bir başarıya daha imza atan Tofaş, Türkiye'nin küresel ticari araç üretim üssü haline gelmesinde kilit rol üstlenen Doblò modelinin ABD ve Kanada'ya ihracatına başladı. Tofaş'ta geliştirilip üretilen Doblò Amerika modeli; Tofaş'ın Bursa Fabrikası'nda 3 Aralık 2014 tarihinde yapılan törenle uğurlandı. Koç Holding, Fiat-Chrysler Auotomobiles ve Tofaş üst düzey yöneticileri ile çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu  törenle Kuzey Amerika'ya yolcu edilen Fiat Doblò, Amerika'da "Ram" markası altında "ProMaster City" ismiyle satışa sunulacak.

Doblò Amerika Üretime Başlangıç ve İhracat Töreni'nde konuşan Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, "Bundan 46 yıl kadar önce, kurucumuz merhum Vehbi Koç'un 'Türk insanını otomobil sahibi yapma' vizyonuyla temelini attığı Tofaş, sektörün gelişiminde öncü oldu ve önemli roller üstlendi. Tofaş bugün uluslararası pazarlara sunduğu araçlarla, ülkemizi küresel ölçekte başarıyla temsil ediyor. Otomotivin beşiği, sektörün ana oyuncusu Amerika'ya araç geliştirip ihraç ediyor. Bugün bir arada bulunma sebebimiz olan Yeni Doblò'nun, otomotiv sektöründe tüm çalışanlarımızla ulaştığımız başarının önemli bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Tofaş, Doblò'nun yenilenmesiyle başlayan yatırımlarına, biri yeni sedan, diğerleri station wagon ve hatchback olmak üzere 3 yeni binek araç projesiyle devam ediyor. Süregelen yatırımlarımız haricinde, sadece yeni modellere yaptığımız toplam yatırım miktarı 1,4 milyar dolara ulaşıyor." dedi.

Patent Tescil Yorum: Sağlam bir ekonomi için Türk işadamlarının yurtdışına yatırım yapmaları özellikle gelişmiş ülkelerle ortaklık kurmaları çok önem taşımaktadır. Yurtdışıyla çok sıkı bağları olan ekonomik yapı aynı zamanda ülke demokrasisi ve özgürlüğümüz içinde güvence oluşturur. Tenrikler!

 

 

‘Mükemmel’ yatırım

Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma töreninde Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, “Bizi yüreklendiren en önemli unsurlardan biri Ar-Ge’ye verilen önemle Türkiye’de yaratılan iklimdir” dedi.

KORDSA Global ve Sabancı Üniversitesi’nin işbirliğinde hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli İstanbul Pendik’te atıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı törene konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Bu yatırıma bizi teşvik eden, bizi yüreklendiren en önemli unsurlardan biri elbette Türkiye’de yaratılan iklimdir. Araştırmaya yeni teknolojiye verilen önem ve destek ve yaratılan iklim” dedi. Son yıllarda hükümetin, Kalkınma Bakanlığı’nın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Ekonomi Bakanlığı’nın, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın, TÜBITAK’ın ve tüm ilgili kurumların inovasyon ve girişimciliğe olan desteği ile bu iklim daha da güçlendiğine söyleyen Sabancı, “Yapılan düzenlemeler, verilen teşvikler bu iklimi yeşertmiştir” dedi.

GELECEĞİN TEMELİ

Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile geleceğin temellerini attıklarını dile getiren Sabancı, Türkiye’nin global arenada ileri teknolojiyle fark yaratması, bu alanda global güç olması ve devler liginin bir oyuncusu olması hedefiyle yeni bir yola çıktıkları belirtti. Sabancı, “Biz bu yatırımı bugünden yarına değil, bugünden Türkiye’nin gelecek 10-20-30 yılına yapıyoruz. Biz Türkiye’ye, ülkemizin potansiyeline inanıyoruz, bu yatırımı ülkemizin geleceğine yapıyoruz. Bugün ilk adım olarak 65 milyon TL değerinde bir yatırımın temelini atıyoruz. Ancak bu merkez, yaratacağı değer ve ortaya koyacağı model ile hem Topluluğumuza hem de ülkemize getireceği yeni boyut açısından bu rakamın çok ötesinde bir değer ifade etmektedir” dedi.

Sabancı, sanayi-üniversite işbirliğinin son yıllarda çok konuşulan, çok tartışılan bir mesele olduğunu ancak bu tanımın altını dolduran elle tutulur bir yapının bugüne kadar çok sınırlı ölçüde gerçekleştiği söyledi. Türkiye’de ilk defa, ileri teknoloji ürünü malzemenin, Ar-Ge’nin, akademik yapının ve üretimin harmanlanacağı bir platformun oluşumuna hep birlikte tanıklık edildiğini kaydeden Sabancı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu merkez, yaratacağı değer ve ortaya koyacağı model ile hem Topluluğumuza hem de ülkemize getireceği yeni boyut açısından bu rakamın çok ötesinde bir değer ifade etmektedir. Bu merkez ülkemize yeni bir model getiriyor. 2023 yılı hedeflerine ulaşmamızda önemli katkı sağlama potansiyeli olan, örnek modeli ortaya koyuyoruz. Bu model ile farklı kültürler aynı ekosistemde bulunacaklar, yakın çalışacaklar, birbirlerinin sorunlarını daha iyi anlayacaklar ve ortak akıl ile daha hızlı çözüm oluşturmaya çabası içinde olacaklar. Aynı laboratuvarları paylaşacak, aynı çalışma ortamında içiçe çalışacak, ortak hedeflere daha hızlı koşacaklar. Yanyana odalarda değil, iç içe, birlikte aynı masada, aynı laboratuvarda… Bu şekilde üniversitenin ekonomik yapının da bir parçası olması imkanı gelişecek. Bu modelin başarısının diğer, yeni yapılacaklarda örnek olmasını diliyorum. 2023 için hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak. Bu hedefe ulaşmanın yolu inovasyon odaklı büyüme politikasından geçiyor. İnovasyon odaklı büyüme ise, ancak yüksek teknoloji içeren ürünlerin tasarımı ve üretimi ile mümkün”.

‘Allah’a şükür Ar-Ge’de hızlıyız’

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şu anda Türkiye’de 235 bin ton kompozit malzeme üretimi yapıldığını ve bunun 1.7 milyar dolarlık bir üretim cirosuna denk geldiğini söyledi. Işık, “300 milyon dolarlık da ihracat yapıyoruz. Bu dünyada gelişen bir sektör olduğu için daha fazla buradan pay almak istiyoruz” dedi. “Maalesef Türkiye, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına geç başladı, ama şu anda Allah’a şükür hızlı gidiyoruz” diyen Işık, aradaki mesafenin kapatılması için, dünya ölçeğinde agresif sayılacak destekler verdiklerini anlattı. Bakan Işık, tek önceliklerinin Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon alanındaki açığını kapatmak olduğunu dile getirerek, “İktidarı devraldığımız yılda, Türkiye’nin GSYH’dan Ar-Ge’ye ayrılan pay yüzde 0.53 iken bugün yüzde 1’e geldi, ama 2023 hedefimiz yüzde 3’e ulaşmak” dedi.

Patent Tescil Yorum: Ülkemizin ar ge yatırımlarında hızlı olduğunu söylemek kanımızca fazla abartı kaçmaktadır maalesef ülkemizde bilim ve teknolojiye yeterince destek saplanmamaktadır.

 

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 13:09 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 10402

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."