Güneş Panelinin En Büyüğü Shams

 

En Büyük Güneş Paneli: Shams

Birleşik Arap Emirlikleri’nden biri olan Abu Dabi, kısa süre önce dünyanın en büyük güneş panelini hizmete soktu. “Shams 1” adlı güneş enerjisi santrali 100 MW kapasiteye sahip ve 20 bin haneyi aydınlatacak elektrik üretebiliyor.

Shams 1, tam 258 bin parabolik aynadan oluşuyor. Aynalarda toplanan ışık, odak olarak aynaların merkezinden geçen sıvı dolu borulara yönlendiriliyor. Sıvı ısınıyor ve ısı dönüştürücüsüne ilerledikten sonra, ortaya çıkan buhar türbinleri döndürerek elektrik üretilmesini sağlıyor.

Parabolik aynalar, sahip oldukları tasarım sayesinde, güneş ışınlarını çok daha etkin bir şekilde yakalayarak, enerjiyi tek bir odak noktasında birleştirebiliyor. Enerji aynı zamanda, bu odak noktasından dağıtılabiliyor.

Enerji santrali, her yıl 175 bin ton karbondioksitin atmosfere salınmasını önleyerek en büyük hizmeti doğayı korumak adına verecek. Santral yetkililerine göre enerji santralinin doğaya yapacağı katkı “1.5 milyon ağaç dikmeye” ve “trafikten 15 bin aracın kaldırılmasına” eşdeğer.

Son olarak Shams 1 güneş enerjisi santralinin boyutlarını da netleştirelim. Dünyanın en büyük güneş paneli 4 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda.


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 11:22 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 9999

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."