İstanbul Teknopark Yakında Hizmete Girecek

Teknopark İstanbul’un açılışında geri sayım

Kaynak ITO 20/09/13 SOYHAN ALPASLAN

TEKNOPARK İstanbul İcra Kurulu ilk toplantısını yaptı. İcra Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın yönetiminde yapılan toplantıda işlerin hızlandırılması kararı alındı. Kalsın, icra kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Çalışmaları süratle yürütülen Teknopark İstanbul alanındaki ofisler, eylül ayı sonunda firmaların kullanımına hazır hale getirilecek.  Teknopark İstanbul’un açılışını Başkanımızın katılımı ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Kalsın, Teknopark İstanbul’un Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da en önemli teknoparklarından biri olacağına dikkat çekti.

Teknopark İstanbul’un inşaat alanını ziyaret eden Kalsın’a, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Turgut Şenol son durum ile ilgili bilgi verdi.

250 HEKTARLIK ALAN

İstanbul Sabiha Gökçen (ISG) Havaalanı’nı da içeren İleri Teknoloji ve Endüstri Bölgesi ve Havaalanı Projesi (İTEP) kapsamında kurulan Teknopark İstanbul, 250 hektarlık bir alan üzerinde yer alıyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortak girişimi olan Teknopark İstanbul’un diğer ortakları; İstanbul Ticaret Üniversitesi, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş., Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.

Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun en seçkin araştırma-geliştirme ve teknoloji merkezlerinden biri olması hedeflenen Teknopark İstanbul kara, deniz ve hava ulaşımı imkânları açısından da iddialı.

Gelen ne kazanacak?

* Vergi muafiyeti

* Finansal ve hibe kaynaklara erişim kolaylığı

* Fikri mülkiyet danışmanlığı

* Hukuki destek

* Eğitim ve bilişim desteği

* Bina yönetimi hizmeti

* Güvenlik-temizlik-sigorta hizmetleri

* Spor alanları

* Sağlık hizmetleri

* Kongre ve sergi olanakları

* Otel, seyahat acenteleri, restoran, kafeterya ve catering hizmetleri

Gelişim merkezleri

TEKNOPARK İcra Kurulu Başkanı Gökhan Murat Kalsın, Teknopark İstanbul’un hayata geçmesinin hemen sonrasında kurulacak gelişim merkezleri ile ilgili bilgi verdi. Nitelikli ortak araştırma sağlayacak imkanlarla donatılmış gelişim merkezlerinin tüm girişimcilere açık olacağını ve büyük fırsatlar barındıracağını söyleyen Kalsın, “Risk ve girişim sermayesi fonları gibi tamamlayıcı yapılar, fikrini hayata geçirmek isteyen tüm girişimcilere çok önemli fırsatlar sunacak” dedi.

 

Eltutan Patent Yorum: Teknolojiyi yakalamak ve geliştirmek için her tür yatırımı yapmak zorundayız.

Gençlerimizi sadece teknoloji kullanan değil teknolojiyi geliştiren bireyler olarak eğitmeliyiz.

Unutulmamalıdır ki teknoloji sadece milyon dolar yatırımlarla değil yaratan beyinlerle gelişir.


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 08:47 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 9960

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."