Şimdi Akıllı Saatler Moda

Akıllı Saatler Geliyor

Bileklerin takısı teknolojiyle birleşiyor

Akıllı telefonların ardından hızla yayılan akıllı cihazlar nanoteknoloji ile birleşerek artık giyilebilir hale geldi. Gözlükle başlayan bu serüven şimdi de saatlere sıçradı. Teknoloji devleri birer birer akıllı saatlerini tüketicinin beğenisine sunuyor.

Teknolojinin geldiği noktada artık “giyilebilir teknoloji” ile karşı karşıyayız. Gözlükle başlayan bu serüven şimdi de saatlere sıçradı. En gözde aksesuarlarımızdan biri olan saat teknolojiyle birleşti ve firmalar bir bir akıllı saatlerini kollarımızda taşıtabilmek için sıraya girdi. Dünyanın seçkin markalarından Samsung, Apple, LG, Motorola ve Microsoft bu alanda da birbirlerine rakip olacak gibi görünüyor.

SAMSUNG GALAXY GEAR

Samsung ilk olarak mart ayında ortaya çıkan akıllı saat projesinde Apple’ın önüne geçti ve geçtiğimiz günlerde Galaxy Gear’i tanıttı. Samsung’un Berlin’de tanıtımını yaptığı Galaxy Gear modeli ile akıllı telefonlarla yapılabilecek birçok işlem gerçekleş

tirilebiliyor. Galaxy Gear’ın kordonunda bulunan mikrofon sayesinde akıllı telefonlara gelen çağrılar, Galaxy Gear üzerinden cevaplanabiliyor. Telefon rehberine de erişebilen Samsung Galaxy Gear ile arama yapılabiliyor ve kısa mesaj gönderilebiliyor. Galaxy Gear’in 2014’te Türkiye’ye gelmesi ve 1.000 TL’ye satışa sunulması bekleniyor.

APPLE IWATCH

New York Times ve Wall Street Journal’de yer alan habere göre, Apple’ın iWatch isimli saati iPad ve iPhone’lar gibi Apple’ın işletim sistemi IOS ile çalışacak. iWatch’un 3.8 ile 5 cm genişliğinde ışık yayan diyot (Organic Light Emitting Diode-OLED) ekrana sahip olması ve iPad/iPhone bağlantısı için Bluetooth 4.0 özelliğinin bulunması bekleniyor. Saatin hareket algılayıcısının da bulunabileceği iddia ediliyor. Apple’da 100’den fazla tasarımcı sadece iWatch projesi için çalışıyor.

SMARTWATCH 2

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA 2013’te Sony, yeni akıllı saati SmartWatch 2’nin detaylarını paylaştı. SmartWatch 2, fiyatı ve tasarımı ile dikkat çekiyor. Klasik Sony tasarımını barındıran üründe, 1.6 inç büyüklüğünde ve 220x176 çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor. Alüminyum yapıdaki SmartWatch 2, Android cihazlar ile NFC veya Bluetooth 3.0 ile bağlantı kurabiliyor.

Akıllı saatler nasıl çalışıyor?

Akıllı saatler, akıllı telefonlarla beraber çalışabilen cihazlar olarak sunuluyor. Yani saatlerde SIM kart yuvası olmadığı için ayrı bir şekilde kullanılamıyor. Cihazda bulunan Bluetooth ile akıllı saat kullanıcılarının sahip olduğu akıllı telefona bağlanıyor. Bu bağlantıdan sonra akıllı telefondaki tüm bildirimler, sosyal ağlar, e-posta ve daha birçok uygulama akıllı saat ile takip edilebiliyor. Bu yüzden akıllı saat teknolojisi, kullanıcıları akıllı telefon ekranından ayırıyor ve akıllı saat ekranına yöneltiyor. Kaynak 30 09 13 ITO AYKUT AYVACI 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 15:50 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 10506

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."