Taksi Şoförü Banka Genel Müdürü Oldu

Yoksul taksi şoförüydü, banka genel müdürü oldu!

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici'nin ilginç yaşam öyküsü...

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, bir dönem ABD’deki en yoksul taksi şoförlerinden biri olduğunu belirterek, girişimciliğin insanı önemli noktalara taşıdığını söyledi. Vatan'ın haberine göre, Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, hayatından örnek vererek finansal okuryazarlık konusunun ve girişimciliğin önemini anlattı. Leblebici, kendisinin bir dönem Amerika’daki en yoksul taksi şoförlerinden biri olduğunu belirterek, girişimciliğin insanı önemli noktalara taşıdığını söyledi.

Leblebici, TEB ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) iş birliğiyle düzenlenen “Finansal Okuryazarlık ve Erişim Zirvesi”nde, finansal okuryazarlık konusunun önemli olduğunu ve bu konuyu banka olarak gündeme taşımak istediklerini söyledi. Leblebici, şöyle devam etti: “Eğer finansal ekosistemi doğru taşlarla oluşturabilirsek, Türkiye bulunduğu konumdan çok daha ileri gidebilir. Eğer biz eğitimi ve finansal okuryazarlığı yayamazsak, 2008 krizinde de gördüğümüz gibi ekosistemi doğru oluşturmamış oluyoruz. Bütün şubelerimizi eğitim merkezlerine dönüştürdük. Şu ana kadar 140 bin insana bu konuda eğitim verdik ve vermeye de devam ediyoruz. MEB ve UNICEF ile içimize sindirerek hayata geçirdiğimiz bir projemiz var. Sanat yoluyla sosyal ve finansal  eğitim projesiyle finansal eğitimin, tasarrufun ne olduğu ve nasıl artırılacağına ilişkin bilgilerin hepsini vereceğiz.”

MEMUR OL BASKISI BİTTİ

Operation HOPE’un kurucusu ve ABD Başkanı Barack Obama’nın finansal okuryazarlık danışmanlarından John Hope Bryantv da, Türkiye’nin,  2023 hedeflerine ulaşmak için girişimcilikten başka çaresi olmadığını kaydetti. Dünya genelinde ailelerin çocuklarına “memur ol” baskısı yapmayı bıraktığını aktaran Bryantv, Apple ve Google gibi dev firmalar çıkarmak için genç girişimcilere fırsat verilmesi çağrısında bulundu. Bryantv, şunları kaydetti: “Ülkenizin geleceği her hafta para harcadığınız yerlerde. Geçen hafta gittiğiniz kafelerde, kuaförlerde, restoranlarda. Yarın gideceğiniz küçük ve orta ölçekli mağazalarda, KOBİ’lerde... İlla Google’ı kurmanıza gerek yok.  Faturalarınızı ödeyebilecek kadar, hayatınızı sürdürecek kadar geliriniz olmalı.”

9 METELİKSİZLE GEZERSENİZ 10'UNCUSU SİZ OLURSUNUZ

Finansal okuryazarlığın her toplum için hayati önem taşıdığını anlatan Bryantv, 16. Amerika Başkanı Abraham Lincoln’un iç savaşın hemen ardından özgürlüğüne kavuşan kölelere finansal okuryazarlık eğitimi verdiğini hatırlattı. İş dünyasında büyümek için başarılı insanlarla vakit geçirmenin faydalı olacağını vurgulayan Bryantv, “Eğer 9 meteliksizle gezerseniz 10. meteliksiz  olursunuz. En tehlikeli insan umudu olmayandır. Umudunuz yoksa neden bir fırsat göresiniz ki” diye konuştu.

KURUŞLARLA 1.5 MİLYON ASGARİ ÜCRET ÖDENİR

FODER Başkanı Özlem Denizmen ise finansal okuryazarlığın arttığı ülkelerde tasarruf oranlarının da yükseldiğini kaydetti. Tasarruf oranının Çin’de yüzde 50, Hindistan’da yüzde 38, Türkiye’de  ise yüzde 12.5 olduğunu belirten Denizmen, bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Denizmen, tasarruf yapmada insanları motive eden unsurun geleceğe karşı güven ve çocuklar olduğunun altını çizdi. Tasarrufun artmasında kuruşun önemine de dikkati çeken Denizmen, ceplerdeki bütün madeni paralar toplandığında bugün 1 milyon 537 bin asgari ücretlinin bir aylık maaşının ödenebildiğini kaydetti. Denizmen, Milli Eğitim müfredatına finansal okuryazarlık konusunun girmesini istediklerini kaydetti.

Patent Tescil Yorum: Gençlerimizin çok sıkı ve iyi eğitilmesi gerekir daha sonra girişimci gençlerin teşviki önemlidir. Bizim ülkemizde araba fabrikası kuracağım diyene devlet milyar doları verir ortada değil araba fabrikası tek bir araba olmaz ama bir genç iş kuracağım derse 50 bin TL kredi bulamaz.

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 28 Mart 2024 Perşembe Saat: 18:31 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 25202

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."