Trakya Cam Ar Ge ile Büyüyor

 

Şişecam Araştırma ve Geliştirme Başkanı Şener Oktik, Mersin’de devreye aldıkları buzlu cam hattı ve Ar-Ge faaliyetleriyle, büyüyen güneş enerjisi sektöründe, yatırımcıların ürün tedarikçisi olmak için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

İSTANBUL - Şişecam Araştırma ve Geliştirme Başkanı Şener Oktik, dünyanın önde gelen kolektör ve güneş pili üreticilerine, modül üretimlerindeki en önemli bileşenlerden birisi olan düşük demirli yüksek geçirgenliğe sahip enerji camlarının satışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şişecam Topluluğu; Türkiye düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı pazarının lider kuruluşları arasında yer alıyor. Üretimini dokuz ülkede sürdüren Şişecam, satışlarının yaklaşık yarısını yurtdışına yapıyor ve ürünlerini dünyada 150’ye yakın ülkeye ihraç ediyor. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Trakya Cam ise, Türkiye düzcam pazarının liderleri ve bölge düzcam pazarının öncü kuruluşları arasında gösteriliyor. 1978 yılında kurulan Trakya Cam, 2003 yılından bu yana da enerji camları üretimi ve satışını gerçekleştiriyor.

Oktik, enerji sektöründe kullanılan buzlu camın miktarının artışına bağlı olarak, 2011 yılında Mersin’de yeni bir buzlu cam hattı devreye aldıklarını bildirdi. 2012 yılında çift hat olarak tam kapasite üretime geçtiklerini belirten Oktik, “Yaptığımız bu yatırımla ve Ar-Ge faaliyetlerimizle büyüyen güneş enerjisi sektöründe, yatırımcıların tedarikçisi olmak için gerekli hazırlıkları tamamladık” dedi. 2009-2011 yılları arasında güneş enerjisinden elektrik üreten güneş pillerinin kurulumlarının her yıl yaklaşık iki kat büyüdüğünü kaydeden Oktik, “2012 yılında yeni 30 GW kurulum yapılmış ve tüm dünyada kurulu güneş enerjisi gücü 100 GW’a ulaşmıştır. Bu gelişmeler paralelinde Trakya Cam, enerji camı satışlarında 2011 yılında yüzde 35 seviyesinde artış gösterdi. 2012 yılında da 2011 yılı seviyesinde satış gerçekleşti” dedi. Oktik, bu yıl özellikle Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün hareketlenmesiyle birlikte satışlarda yüzde 20 artış hedeflediklerini açıkladı. Yılın başında Türkiye’de yerli güneş paneli üretiminin başladığını da aktaran Oktik, “Bu üreticilere ilk sevkiyatlar başarı ile gerçekleştirildi. Türkiye’de güneş paneli üretimine yatırım yapacağını açıklayan firmaların sayısı önemli bir artış gösteriyor” diye konuştu.


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 22:17 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 10917

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."