Tüpraş tan milyar dolarlık yatırım, Eczacıbaşı inovatif ürünlere yöneldi

Tüpraş’tan Dev Proje

​Tüpraş, Türkiye'de tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımını tamamladı.​​

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi'nin yanında, 1.523 dönümlük alan üzerine kurulan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin test süreci devam ediyor. Tüpraş, finansman gideri, iskele, demiryolu gibi ilave alt yapı yatırımları ile birlikte toplam 3 milyar dolara ulaşan projesiyle Türkiye tarihinin tek seferde gerçekleşen en büyük sanayi yatırımına imza atan şirket oldu.

Erol Memioğlu: "Tüpraş'a Koç Topluluğu bünyesine dahil olduğu 2006 yılından bu yana toplam 5,2 milyar dolarlık yatırım yaptık."

Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin açılışı öncesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, enerjinin Koç Topluluğu'nun en stratejik faaliyet alanlarından biri olduğunu vurguladı ve Topluluk enerji şirketlerinin sektördeki konumunu her geçen gün güçlendirdiğine dikkat çekti. Tüpraş'ın Koç Topluluğu bünyesine dahil olduğu 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen yatırımlar ile enerji sektöründe Türkiye'nin milli bir değeri olma misyonunu korurken, dünya enerji piyasasının önemli oyuncularından biri haline geldiğini vurgulayan Erol Memioğlu, "Bugün bulunduğumuz Fuel Oil Dönüşüm Tesisi de dahil olmak üzere, milli değerimiz Tüpraş'a Koç Topluluğu bünyesine katılmasının ardından geçtiğimiz 9 yılda 5,2 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik. Tüpraş'ın Türkiye ekonomisine daha büyük katkılar sağlaması için yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Koç Topluluğu'nun kurucusu merhum Vehbi Koç'un 'Ülkem varsa ben de varım' düsturundan hareketle, zorlu piyasa koşullarına karşın Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline olan inancımızla gerçekleştirdiğimiz bu yatırımın da ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Bugün Akdeniz'de 53, Karadeniz'de ise 18 rafineri olmak üzere tüm dünya rafinerileri ile rekabet ettiklerini vurgulayan Erol Memioğlu, Tüpraş'ın Akdeniz'in en rekabetçi rafineri şirketlerinden biri olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini kaydederek, "Bu hedef doğrultusunda yürürken yenilikçi uygulamalarla sektörümüzü yönlendirmek ve ülkemizin akaryakıt ihtiyacını karşılamayı da asli görevimiz olarak üstlendik" dedi. İlk günden bu yana üretim verimliliği, çevre ve iş güvenliği alanlarında gerçekleştirdikleri teknolojik gelişim ve değişim döneminden dönüşüme uzanan planları başarıyla yürüttüklerini dile getiren Erol Memioğlu, bu yıl 32 milyon TL'lik yatırımla açılan Tüpraş Ar-Ge Merkezi ile sektördeki öncü rollerini sürdürdüklerini de kaydetti.

Patent Tescil Yorum: AR GE yatırımları ülkemizin kalkınması için çok büyük önem taşımaktadır, büyük küçük tüm imalatçıların arge yatırımlarına önem vermeleri yenilikleri takip etmeleri gerekir. Başarılar!

 

 

Eczacıbaşı; İnovatif ürünlere yöneldi, Ar-Ge’ye 30 milyon Euro ayırdı

Yapı ürünleri sektöründe Avrupa’nın en büyüklerinden biri olan Eczacıbaşı Yapı, inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarına ağırlık veriyor.

Eczacıbaşı Yapı’nın Bozüyük tesislerinde kurduğu VitrA İnovasyon Merkezi ve diğer Ar-Ge departmanlarında geliştirilen banyo ürünlerinin toplam ciro içindeki payının en az yüzde 30 olması hedefleniyor. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Banyodan Sorumlu Başkan Yardımcısı Atalay Gümrah, mevcut tesisin dünyanın tek çatı altında toplanan en büyük seramik sağlık gereci tesisi olduğunu söyledi. Eczacıbaşı Yapı olarak Avrupa’da beş veya altıncı sırada olduklarını kaydeden Gümrah, en büyük hedeflerinin ise ilk üçe girmek olduğunu belirtti.

77 kişi çalışıyor

Hedeflerine inovasyon, tasarım ve sürdürülebilirlikle ulaşacaklarını aktaran Gümrah, bu konuda Bozüyük’te açtıkları VitrA İnovasyon Merkezi’nin önemine dikkat çekti. Kasım ayında 15 milyon TL yatırımla faaliyete geçen tesiste 77 kişinin çalıştığını belirten Gümrah, şöyle devam etti: “Bu merkezde rekabet gücünü artıracak yeni ürün, malzeme, süreç ve teknolojiler araştırılıp hayata geçiriliyor. Nano teknoloji, elektronik, su ve enerji, sensör teknolojisi, akustik, ergonomi ve kompozit malzemeler gibi alanlar inceleniyor. Ayrıca merkezi inovatif fikirleri zenginleştirecek ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına imkan sağlayacak bir sosyal yaşam alanı olarak kurguladık. Bölgedeki üniversiteler, akademisyenler, sanayi kuruluşları, araştırmacı, tasarımcı ve mimarlarla da çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ar-Ge için her yıl 30 milyon liralık bir bütçe ayırıyoruz.”

460 milyon metreküp tasarruf

Çeşitli kanallardan 3 binden fazla inovasyon önerisi geldiğini anlatan Gümrah, “mesela sifonlarda daha az su kullanılmasını sağlayan sistem bu süreçlerden çıktı. Bir evde günde ortalama 40 litre su sadece klozetlerde kullanılıyor. Biz bunu 15 litreye indirmeyi başardık. Eğer her ev bunu kullansa Türkiye’de günde 460 milyon metreküp su tasarrufu sağlanır” dedi. Gümrah, “Ar-Ge ekipleri tarafından son üç yılda geliştirilen banyo ürünlerinin toplam ciro içerisindeki payı 2009’da yüzde 13.20 iken 2010’da yüzde 23.50’ye, geçtiğimiz yıl ise yüzde 29’a çıktı. Biz bu oranın en az yüzde 30 olmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Kaynak Hürriyet

Patent Tescil Yorum: Çevreye duyarlı teknoloji hem bilim ve teknoloji alanında hemde doğa alanında fayda sağlar. Doğayı yeterince kirlettik sıra yaptığımız zararı tazmin etmeye geldi! Bu alanda daha fazla yatırım yapılmalıdır.

 

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 4 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 21:10 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 10753

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."