Her Marka Tescil Almalı mıdır

Her Marka Tescil Almalımıdır?

Kullanılan markada mülkiyet hakkına sahip olmak için tescil almak şarttır fakat özellikle küçük işletmeler markalarını tescil ettirmeye pek sıcak bakmıyorlar.

Söz konu işletmeler tescil maliyetlerini yüksek olduğu yanılgısındalar oysa ki tescil maliyetleri son derece uygundur. Bir kısım işletme de markalarına önem vermedikleri için tescil ettirmeyi düşünmemektedirler.

Tescili sende olmayan bir markanın bir başkası adına tescilli olma ihtimali son derece  yüksektir bu durum hukuki ve cezai açıdan son derece sakıncalı olup her an bir dava sürpriziyle karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca her marka tescil almaya müsait olmayabilir. Kullandığınız marka TPE nezdinde bir başkası adına tescilliyse aynı veya benzer markanın ikinci kez tescil edilme ihtimali yoktur.

Bu durumda Hukuksal yollara başvurarak tescilli markayı hükümsüz kılmak veya kendinize tescil edilmeye müsait yeni bir marka oluşturmak en iyi davranış olur. 


Tarih: 28 Nisan 2024 Pazar Saat: 09:08 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 1593

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."