Markamızı Tescil Ettirmezsek Ne Olur

Tescil Edilmeyen Markalar Nasıl Bir Tehditle Karşı Karşıyadır ?

Tescil bir şeyin size ait olduğunun kanıtıdır. Gayrimenkulünüze Tapu Belgesiyle, arabanıza ruhsatla, eşinize evlilik cüzdanıyla, çocuklarınıza nüfus kaydıyla ve markanıza marka tescil belgesiyle  sahip olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz.

Tescilsiz bir markaya yatırım yapmak Hazine arazisine hatta başkasının arazisine bina inşa etmekle aynı anlamı taşır, yaptığınız tüm yatırımlar boşuna olur hatta çoğu zaman marka hırsızı konumuna düşersiniz.

Marka, Patent hukukuyla ilgilenen Hukuk Ofisi olarak bizzat yaşadığımız olaylarda marka, patent ve tasarım tescilini önemsemeyen, ihmal eden birçok firmanın kendilerine karşı açılan tazminat davaları  sonucunda firmalarını kapattıklarına şahit oldum. Çünkü tescil ettirmediğiniz marka büyük ihtimalle bir başkasının adına tescillidir ve bu kişi dava açtığında ilgili markayı kullanmak suretiyle elde ettiğiniz tüm kazancı tazminat olarak alabilir Dolayısıyla siz kendinize çalıştığınızı zannederken aslında başkasının markasına yatırım yapmanın yanında onun için kazanç elde ediyorsunuz. 


Tarih: 27 Nisan 2024 Cumartesi Saat: 23:37 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 500

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."