Tescilli Markamı Benzer Marka Tescillerine Karşı Nasıl Koruyabilirim ?

 

Bir markanın TPE nezdinde tescil alması söz konu markanın benzerlerinin tescil almasına her zaman engel olmayabilir.

TPE marka başvurularında resen (kendiliğinden) benzerlik araştırması yapmakta ve benzer gördüğü marka başvurularını ret etmektedir FAKAT patent memurlarının yorum farklılıkları ve insani faktörler nedeniyle zaman zaman benzer hatta aynı markaların tescil aldıklarına rastlanılmaktadır.

Ayrıca benzer (taklit) marka müracaatı yapan kişiler başvuruda kullandıkları marka örnekleri üzerinde Şeytan’ı hayrete düşürecek taktikler uygulayarak tescil alabilmektedirler.

TPE nezdinde tescil alınan Benzer ve Taklit Markalar Hukuk mahkemelerinde açılacak davalarla hükümsüz kılınabilmektedir fakat hukuksal süreç çok uzun ve masraflı olmakta bazense sonuç alınamamaktadır.  

Taklit ve benzer markaların TPE nezdinde tescilini engellemenin en güvenilir yolu TPE MARKA BÜLTENİNİ takip etmek ve bülten içindeki benzer markaları tespit edip itiraz yapmaktır.

TPE Nezdinde yapılacak itirazlardan en iyi sonucu almak için marka takibinin uzmanlarca yapılıp taklit ve benzerlerin tespitinin yapılması ve akabinde yapılacak itirazın marka patent mevzuatına hakim hukukçu vekillerce yapılmasında fayda vardır.  


Tarih: 27 Nisan 2024 Cumartesi Saat: 21:37 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 343

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."