Marka itiraza karşı Görüş
Marka başvuruları tescil kriterleri kapsamında incelenir, uygun görülenler marka bülteninde ilan edilirler. İlan edilen markaya İki (2) aylık askı süresi içinde itiraz edilmesi mümkündür.
Marka ilanlarının önemli bir kısmına itiraz yapılmaktadır!
İlan edilen her marka, mutlaka tescil edilecek diye bir kural da yoktur. Yayın aşamasında yapılan itirazlar üzerine çoğu marka reddedilmektedir.
İtirazına karşı 1 ay içinde karşı görüş yani savunma dilekçesi ile varsa delil sunmak mümkündür! Süresi içinde ve usulüne uygun yapılmayan savunmalar dikkate alınmaz…
Türk Patent, yapılan itiraz ve savunmaları dikkate alarak marka tescil işlemlerinin devamına veya marka tescilin reddine karar verir. Verilen karara karşı “iptal davası” açma hakkı vardır.
İtiraz ve savunmalar tarafları sadece Türk Patent nezdinde değil ileride açılması muhtemel Hukuk ve Ceza Davalarında da bağlayacaktır.
İtiraz ve Savunma dilekçeleri sadece marka tescil süreci dikkate alınarak değil muhtemel tüm süreçler dikkate alınarak yapılmalıdır.
Zira ret edilen marka başvurusuna karşı “Marka İhlal ve Tazminat Davası” ile “Marka Tecavüz Nedeniyle Ceza Davası” açılması da kuvvetle muhtemeldir.
Bu nedenle Türk Patent nezdinde verilecek her beyan ve delillin dikkatlice yapılması gerekir.
İnternet ortamında paylaşılan dilekçe örnekleriyle sonuca ulaşmak mümkün değildir! İnternette paylaşılan dilekçelerin büyük kısmı eksik ve hatalıdır ya da eski mevzuat ve içtihatlara göre hazırlanmışlardır.
İnternette paylaşılan dilekçeler işin uzmanlarınca hazırlanmamışlardır; Hiçbir uzman internette dilekçe örneği paylaşmaz çünkü her marka, her ihtilaf kendine has teknik ve hukuki özellikler taşır. Dilekçelerde yapılacak en ufak bir hata veya yanlış ifade tarafları ileride açılacak davalarda maddi, manevi olarak zora sokacaktır. Bu nedenledir ki işin ehli marka vekilleri örnek dilekçe paylaşmazlar.
Marka tescili ve hukuku uzmanlık gerektirir, başarı için önce bunun kabulü gerekir.
Eltutan Hukuk & Usta Patent 1998 yılından bu yana marka tescil ve hukuku alanında hizmet vermektedir… (212) 272 2800 – (541) 272 2800
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?